2012. január 13., péntek

Itt a Farsang, áll a bál...

Na igen... A farsanggal kapcsolatos utolsó élményem 2 évvel ezelőtt volt, amikor is legkedvesebb kollegásnőimmel elmentünk Velencébe és belevetettük magunkat a forgatagba. Az előtt a téma kimerült a Mamám által szokásos februári fánksütések sorozatába.


Hát, idén sem tervezek túl nagy mulatságot de legalább a fánkkal megpróbálkozom.
Na jóó ne tessék hasra esni, szeretek sütni főzni, új dolgokat kipróbálni, de ha nem muszáj nem szívesen állok órákat könyékig a tésztában, amikor annyi minden mást csinálhatnék. Így egy olyan receptet fogok kipróbálni, ahol megengedett a kenyérsütőgép használta!
A recept:
3 dkg élesztő
kb. 2,5 dl langyos tej
60 dkg finomliszt
4 ek. cukor
4 tojás sárgája
0,3 dl rum ( ami általában nálunk nem szokott otthon lenni, így "kreatív" módón jagert tettem bele, ugyan úgy bevált, nem szívta fel az olajat)
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
10 dkg olv. vaj a végén adom hozzá
dagasztó programon ( nálam 7.) kell elindítani a gépet, így másfél óra alatt kész lesz a szuper hólyagos tészta, és nekem is van időm másra :)
Amikor a program lejárt, és a tészta megkelt, akkor lisztezett deszkán kézzel másfél 2 cm-es vastagságúra lapogatom, és pogácsaszaggató/fánkszaggató híján pohárral kiszaggatom. Forró, de nem túl forró olajba kisütöm. Utána porcukorral megszórva tálaltam. Igazán jól esett :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése