2012. február 2., csütörtök

Itt a TÉL!!!

Legalább is ezzel riogatnak...
Na jó, tudom, hogy néhány helyen igencsak veszélyesen alacsonyra szállt a hőmérő higanyszála ráadásul hétvégére 20-30 cm ( volt olyan híradás, ami nem általolt 50cm!!! ) havat ígértek. Őszintén! Én  vágytam rá- leginkább karácsonykor. Most már inkább a tavasszal lennék kölcsönhatásba... De ha nem- hát nem, tudunk várni :)
Önmagával a hideggel nem lenne bajom, hiszen véget vethet a sok bacilusnak, de a hóból is megért a sok, és a szél kimondottan rosszat tesz a bőrömnek... :)))
Komolyra véve, úgy néz ki, hogy a hétvége nagyobb részét inkább a lakásban töltjük majd, mintsem a szabadban, bár akárhogy is ódzkodunk tőle, érdemes egyet hó csatázni, de legalább a járdát elsöpörni :)



Néhány tipp amivel megpróbálhatjuk elkerülni a hideg okozta kellemetlenségeket:


- SPÓROLJ: csak azért, mert kint röpködnek a mínuszok nem kell a lakásba a szokásos 20-21 fok helyett - a híradókba bemondottakkal ellentétben... - 25 fokot csinálni! Helyette találjatok ki olyan benti programokat, ahol legalább egy kicsit mozogni kell. Pl: activity vagy más interaktív játék; együtt sütés-főzés;




 
- HANGULAT: ha kint a hófelhők miatt beszürkül az idő, vagy beesteledik, dobd fel a hangulatot fényekkel! Egy-két gyertya, kandallóként álcázva melegíti a testet-lelket!
De a képek is segítségedre lehetnek, hogyan varázsolj egyszerű alapanyagokból hangulatos gyertyasarkot.





- FORRÓ: italok fogyasztása is nagyon hasznos a nagy hidegben. Teát pl. termoszba téve elvihetitek magatokkal a hócsatába, vagy  hóangyal készítésre :)

Készüljetek a hidegre így könnyebben át lehet vészelni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése